Той сподели, че е имал различно мнение в сравнение с това на ръководството

Явно ръководството дели нашата партия на по-близки, по-далечни и опозиционери. Имах своето мнение, което се различава от това на ръководството, но нямах възможност да го изразя. Преброяването на кворума не беше отчитано правилно. Тогава повиших тон, но това е нормално. Към 10 ч. Свиленски обяви, че има регистрирани 550 делегати, при първото гласуване според водещия вече бяха 800. За 10 минути се получи тази разлика. Гласовете за изключването ми от БСП са много по-малко. Ние като млади хора, защитаващи личните си позиции, бяхме натирени от партията, защото искахме да изразим мнение. Това заяви в ефира на "Твоят ден" Мартин Жлябинков, секретар на Община Перник, който бе изключен от БСП.

БСП отхвърли отстраняването на Нинова, изключиха членове на партията

По думите му е имало игра с кворума и реалният резултат на гласувалите за изключването не е посоченият. "За мен е недопустимо. Не разбирам на база на какво сме определени аз и останалите 12 души. Чух, че причината е непристойно поведение и другарят Ерменков предложи да бъдем изключени. Нямам обяснение защо имаше сериозно присъствие на частна охрана на Конгреса и ни беше попречено да влезем. Случилото се бе непристойно. Конгресът стартира по безобразен начин и отношението на ръководството и водещите беше недопустимо спрямо всички, които искаха да се изкажат и да присъстват", коментира той. 

Жлябинков не скри, че се чувства обиден и разочарова. "Чувстваме отношение към младите хора, което е обидно. Замислям се как да продължа, що се касае до членството ми в партията", обясни още секретарят на Община Перник.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.