Младежите са настанени в поправителен дом

При безразборната стрелба с въздушни пистолети по автобус на градския транспорт в Пловдив преди дни беше ранено в ръката 14-годишно момче, което е преминавало покрай мястото на стрелбата. Пострадал е и полицейски служител, който към онзи момент не е била на работа. Стрелбата е била хаотична и е продължила повече от час. Стреляли са от 6-тия етаж на блок в района на Математическата гимназия в града под тепетата. Двете момчета – на 14 и на 15 години, бяха задържани за 24 часа.

„В хода на разследването е установено, че едното от оръжията е закупено преди седмица от оръжеен магазин от бащата на едното от момчетата. Детето е присъствало на покупката и се е похвалило на своя приятел, че има такъв пневматичен пистолет. Второто дете е отишло само в същия магазин и си е закупило същото оръжие. Серийните номера и на двете оръжия са идентични”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” районният прокурор Петър Петров.

Непълнолетни стреляха по автобус на градския транспорт в Пловдив (ВИДЕО)

В магазина са извършили административно нарушение, продавайки оръжия на непълнолетни лица. „Санкцията е в размер на 500 лева за физическото лице, продало пистолетите, и до 2000 лева за юридическото лице”, подчерта прокурорът.

По думите му двете момчета към момента не са с повдигнати обвинения, тъй като все още се събират доказателства по случая. Младежите са настанени с прокурорско постановление в  Дом за временно настаняване на непълнолетни лица към ОД на МВР.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.