Според него ако 1 млн. души гласуват с "не подкрепям никого" политиците ще разберат, че избирателите са ги наказали

Ние обявихме своите патриотични принципи, за да видим кой ще ги подкрепи. Така искахме да се направи по-широк политически субект с участието на ПП, ИТН, ВМРО и НПО-та. За съжаление не се стигна до това заради политическия и партийния егоизъм. Решихме да не се явяваме на тези избори, може би искаме да се извиним за грешките си през годините и да покажем, че има и политици, които мислят различно. Това каза за "Твоят ден" Юлиан Ангелов от ВМРО.

ВМРО няма да участват в изборите на 2 април

По думите му разговорите за коалиция не са се получили, но не е имало скандали. "Решихме да не се явяваме, защото е най-правилното решение в момента, при нас няма начесване на егото. Затова призоваваме хората да гласуват в квадратчето "Не подкрепям никого", за да накажат партиите, които не искат да формират редовно правителство. А ако бъде съставено, ще е благодарение на чуждо посолство. Това е нашият начин да протестираме срещу намесата на чуждестранни интереси", посочи той. 

Според него ако 1 млн. души гласуват с "не подкрепям никого" политиците ще разберат, че избирателите са ги наказали. "Ако не си вземат поука, на следващите избори 90% от хората ще гласуват с тази опция. Политическите партии у нас в момента разединяват нацията. Обществото ни е разделено заради политиците, крайно време е да мислят повече за гражданите, а не за егото си", смята Ангелов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.