Според него при експертните кабинети се губи отговорност

ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер, ако мандатът попадне при тях, а набляга на това как да бъде намалена инфлацията. Това каза в студиото на „Здравей, България" Делян Добрев от ГЕРБ. 

„Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България - 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия струва 1 евро, у нас - 4 лв. Според Кирил Петков тя ще падне от само себе си. Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, а ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове”, коментира Добрев. 

„Колкото повече вдигаш доходите, толкова повече помпаш инфлацията. Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Според него следващият кабинет трябва да е от политици. При експертните правителства се губи отговорност, смята Добрев.

„Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след вота президентът да раздаде бързо и трите мандата”, поясни Добрев.

Той коментира и спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас.

„По-скоро трябва да се обърнете към екологичния министър, а не към енергийния, защото темата е за въглеродните емисии. В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, за да е прикривала държавата нещо. Борислав Сандов беше министър две години, а преди това имаше служебни кабинети. По тази логика и те са си затваряли очите. Тази тема е прекалено сложна и затова се включва Европейската прокуратура. Сигурен съм, че и нашата прокуратура има компетенцията да направи калкулации за това колко серен и въглероден диоксид отделя даден комин и колко квоти трябва да се закупят”, заяви Добрев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.