По думите му има нарушение на добрите търговски практики, с което се ощетяват потребителите

Листите на БСП са регистрирани, очакваме началото на предизборната кампания. Най-важното за нас е таван на цените и ще настояваме да се случи при следващ кабинет. В редица европейски страни се прилага овладяване на цените на хранителните продукти. Това каза за "Твоят ден" Иван Иванов от БСП.

Харалан Александров: Очаквам уморена и вяла кампания

По думите му има нарушение на добрите търговски практики, с което се ощетяват потребителите. "Държавата трябва да се намеси по-активно, очевидно има възползване от повишението на енергоизточниците и суровините. Виждаме страхотни аномалии между продукта на производител и от предлаганото в търговската мрежа. Дали ще се сложи таван на надценката или на определена стока, която може да се продава в търговска верига, няма голяма разлика. Механизмът може да бъде изработен в кратки срокове, служебният кабинет може да го направи", заяви той.

Според него инфлацията може да се овладее чрез налагане на регулаторни механизми за спиране на спекулативните практики. "Нямаме законни санкции за спекулата. Хранителните продукти са основен проблем. Имаме сериозен дисбаланс между цените на износа на енергийни ресурси и това, което остава у нас. Ще настояваме да бъдат пуснати в експлоатация или АЕЦ "Белене", или нов реактор в АЕЦ "Козлодуй", посочи Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.