Той заяви, че САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят"

На фона на наближаващите президентски избори в САЩ бившият президент Доналд Тръмп изтъкна вчера на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон, че той е единственият кандидат, който може да спаси страната от демократите "войнолюбци" и от "фанатиците и глупаците" от Републиканската партия, предадоха световните агенции.

В последния, трети ден на големия политически форум Тръмп заяви, че САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят".

Тръмп: Сега танкове, а после ядрени оръжия

Републиканският лидер каза, че само той може да спаси Америка от превръщането й в "гаден комунистически кошмар“, като я отърве от "дълбоката държава" и отмени политиките на президента Джо Байдън, ако получи втори шанс на най-високия държавен пост, предаде ДПА. 

"Ако ме върнете в Белия дом, ще бъдем свободна нация. С тяхното царуване ще бъде свършено", каза Тръмп пред ликуващо множество и заключи: "Ние вече не сме свободна държава. Нямаме свободен печат. Нямаме нищо, което е свободно". 

Тръмп, който официално обяви през ноември миналата година, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, държа реч в продължение на близо час и четиридесет минути, като не пощади никого, включително собствения си политически лагер, отбелязва АФП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Петя Гергова, БТА