"Цялата нация така се е стегнала, че предвиждам скорошен край на войната”, каза той

„Дори се радвам на това, че сме разединени, на това, че сме различни. Да не дава Господ една война и нелепа смърт да ни обединява. Украинците също са били разединени и Путин ги обедини”. Това разказа в студиото на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS музикантът Васил Георгиев – Васко Кръпката за концерта си в украинската столица Киев.

По думите му в Украйна децата учат дистанционно, животът си тече, въпреки че са във война. „Студенти са си направили кафене с метални врати. Там има история на целия Майдан, дори и кафенето е направено като убежище”, разказа музикантът. Той обясни, че срутени къщи се ремонтират. „Постоянно летят едни баничарки със строителни материали. Цялата нация така се е стегнала, че предвиждам скорошен край на войната”, каза Васко Кръпката.

Това, което го е покъртило, е че в една от черквите, които е видял, свещеникът сам е погребал 172 души собственоръчно. Имало е жертви, които не са могли дори да ги погребат.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.