По непотвърдена официално информация той и жертвата се познават

„Не съм нападал никого”. Това заяви ексклузивно за NOVA 70-годишният мъж, задържан за нападението с нож над медицинска сестра в София.

Атаката станала малко след 15 ч. в 22-ри Диагностично консултативен център в квартал „Гео Милев”. Мъжът слязъл в приземния етаж и нападнал 60-годишната медицинска сестра.

Мъж рани с нож медицинска сестра в ДКЦ в София (СНИМКИ)

Нападателят е арестуван в района на поликлиниката. На въпрос на NOVA употребил ли е алкохол, заяви: „Днес ли? Не помня”.

По непотвърдена официално информация нападателят и жертвата се познават. Според лекари целта на мъжа е била убийство. 

„Нанесъл ѝ е прободни рани. Тя работи в солна стая. Не мога да кажа дали се познават, не знам”, обясни работеща в ДКЦ-то.

Пострадалата жена е настанена в болница ИСУЛ. Оттам обясниха за NOVA, че състоянието ѝ е стабилно.

От болницата обясняват още, че жената е с 3 прободни наранявания в областта на дясна гръдна половина, едно "защитно" нараняване в дясната ръка и едно в областта на дясно коляно. Нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина. От нараняването в областта на дясна млечна жлеза обаче е имало обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза, съобщават от болницата. В момента пациентката е настанена в Интензивното отделение.

Предстои на нападателя да бъде повдигнато обвинение. Мотивите за дръзкото посегателство все още се изясняват.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.