Бившият граничен полицай прекара няколко дни в ареста в Серес

Гърция екстрадира шестия обвиняем за трагедията със загиналите афганистанци в камион край Локорско. Припомняме, че 18 нелегални бежанци загинаха, а 34 бяха настанени в болници след инцидента. Петима са арестуваните у нас, а шестият обвиняем – Валентин Христов, беше задържан в Гърция.

Мъжът беше предаден по обед на българските власти на ГКПП „Кулата”. Христов беше задържан на „Промахон” при опит да влезе от Гърция в България. Той остана няколко дни в ареста в Серес, след което гръцките власти във вторник разрешиха екстрадицията му у нас.

Той е обвинен, че участва в организираната престъпна група за трафик на мигрантии отговорна за трагедията с камиона в Локорско. Предполага се, че в качеството си на бивш граничен полицай той е човекът, през който е минавала информацията откъде мигрантите могат да влязат на територията на страната ни и кои граничари няма да направят проблем за това.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.