На кадрите е възможно да се видят "животните", покриващи улици и превозни средства

В невероятен клип „The Rio Times“ сподели кадри от улиците на Пекин, на който зрителите могат да видят слузести същества, покриващи коли и тротоари.

Според видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, "дъжд от червеи" е наводнил Пекин тази седмица. На кадрите е възможно да се видят "животните", покриващи улици и превозни средства.

Научното списание „Mother Nature Network“ излезе с възможен отговор, че леките създания може да са били отнесени от някой силен вятър, който от своя страна да е създал ураганен вихър, след като вятърът е намалял - нещо, което според тях не е толкова необичайно, колкото си мислите.

Други пък са сигурни, че дъждът от червеи в странни райони е просто шега, извършена от някой, който има прекалено много време за губене. Но вероятно най-добрият отговор, който може да опровергае дъжда от червеи, е, че това изобщо не са слузести същества, а са цветчета от топола. По време на цъфтежа си дървото образува ослепително множество от цветове, които ужасно много приличат на червеи - особено когато се намокрят. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

Източник: БГНЕС