В село Лесичово нападенията над животни са ежедневие

За серия от посегателства срещу животни алармират жители на пазарджишкото село Лесичово. В населеното място, където живеят 800 души, гледките на отровени кучета са се превърнали в ежедневие, твърдят те.

ПОРЕДНА ЖЕСТОКОСТ: Отрязаха ушите на бездомно кученце в София (ВИДЕО)

Последното нападение е отпреди три дни, когато 8-месечно куче било простреляно. Животното е с парализирани две задни лапи и лекарите препоръчват да бъде евтаназирано. Местните предполагат, че нападението е извършено с въздушна пушка. Стрелецът е задържан за 24 часа. Ако бъде признат за виновен, го грозят от една до три години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв. 

Разследват отравяне на бездомни кучета и котка в Хасковско

Хората от Лесичово обясняват, че сериозен проблем за населеното място е неконтролируемата популация на кучета. Именно това, според тях, е довело до серия от отравяния.

„Никой не може да каже кой трови кучетата. Единственото, което се знае, е, че тези отравяния са системни и явно организирани. Труповете изчезват след смъртта на животните”, обясни местна жителка. 

От общината заявиха за NOVA, че нямат бюджет, с който да направят нещо повече и не биха могли да изградят приют за бездомните кучета. Нямат и възможност да ги кастрират.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.