Към тези действия те преминаха заради забавен ремонт на „Брезовско шосе”

Десетки собственици на търговски обекти, работници и живеещи в най-голямата търговска зона на Пловдив тази сутрин се вдигнаха на протест и блокираха едно от ключовите кръстовища в района. Към тези действия те преминаха заради забавен ремонт на „Брезовско шосе”.

Още миналата седмица в ефира на „Здравей, България” те се оплакаха, че ремонтът се бави с 350 дни. Заради разкопаната и недостъпна улица, търговците обясниха, че трупат загуби и са пред фалит и дадоха едноседмичен срок на местната власт да ускори ремонта на пътя, който се извършва с пари от Европа.

Тази сутрин недоволните блокираха кръстовището на бул. „Север” с „Брезовско шосе”. Бързо се натрупа колона от автомобили и тирове.

Протестиращите казват, че така повече не може да продължава.

„Спряха автобусите, не можем да дойдем. Нямаме клиенти. Пътищата са окаляни отвсякъде. На нищо не прилича това. Продължава повече от година. Какво правим? Да седим вкъщи без заплати? Наемите вървят, токът върви, осигуровките вървят – откъде да ги дадем, като нямаме работа?”, питат протестиращи.

Те са обявили пред общината, че протестът ще продължи до 10:00 часа. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.