МВР започна акция и в Ботевград

Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда в Плевен. Включени са сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен. В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Снимка: БТА

Полиция блокира от сутринта най-голямото село в областта - Буковлък, което има около 5000 жители. Изграден е контролно-пропускателен пункт на полицията. Извършват се проверки за употреба на наркотици, алкохол и откраднати вещи. Претърсени са осем адреса и са задържани четирима души. Намерени са вещи, обект на престъпление, заявяват още от полицията. „Тук имаме проблеми при почти всеки вот”, заяви комисар Валентин Георгиев, началник в „Охранителна полиция”.

Снимка: БТА

Полицейските действия ще продължат през целия ден. На различни места в областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се спират за проверки автомобили. 

Снимка: БТА

Тази сутрин МВР започна акция и в Ботевград. Полицията извършва проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от вътрешното ведомство.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.