Акциите на Airbnb се сринаха, след като излезе доклад, който изследва неприятните преживявания на потребителите

Домакини са залагали скрити камери в спални и бани, показва проучването на "Беър кейв". Акциите на Airbnb се сринаха, след като независимо онлайн издание публикува доклад, който изследва неприятните преживявания, които клиентите са имали по време на престои, резервирани чрез платформата за краткосрочно наемане.

РЕЗЕРВАЦИИ С КАУЗА: Хиляди предплащат квартири в Украйна, за да помогнат на местните

Борис Павлов, изпълнителен директор на компания за упрaвление на имоти, смята, че не става дума за конспирация или търговска война, тъй като винаги е имало такива случаи, но те са редки. "Основната причина за сриването на акциите е цялостният рипорт, това, че потребителите търсят професионално управлявани жилища. Вероятно ще бъдат търсени нови платформи. Голяма част от имотите в Airbnb са професионално управлявани, но има и изключения. Платформата вече губи своята сила", заяви той. И допълни, че в света съществуват 140 000 компании за управляване на имоти.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, смята, че в хотелите при посещение на важни гости има различни мерки, но това не е тайна, има и инспектор по сигурността. "Не смятам, че някой целенасочено е искал да срине акциите на Airbnb. Може да има хора воайори, което е заболяване. Те монтират камери за наблюдение, затова и приемат гости. Смисълът на платформата е разнообразието, имаме уникални неща, които няма как да влязат във всеки сайт за отдаване на частни квартири", коментира той.

По думите му има значително натоварване заради множеството великденски резервации в туризма. "Около 70 000 души ще отидат в чужбина, почти толкова чужденци ще дойдат у нас. Свършиха се местата в спа хотелите в зимните курорти, има силен интерес и към малките хотели и къщите за гости. Имаме 20% ръст в сравнение с други години в средата на април", обясни Драганов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.