Свещеникът, който е познат и като рок музиканта благовестител

Отец Борис има два начина да проповядва, единият е класически - с благ глас и в църквата, вторият е по-нестандартен – доста по шумен, през рок музиката. Свещеникът, който е познат и като рок музиканта благовестител.

"От малък съм закърмен с православната вяра. Като тийнейджър имах своя бунт към родителите, който беше съчетан с бунт към църквата. Предадох вярата си по конформистки причини - защото не е модерно. Беше в името на опита ми да бъда популярен. В крайна сметка не бях оценен, нищо не постигнах. След години се завърнах към вярата. Най-неочаквано се оказа, че всичко се даде в духовен и човешки аспект", разказва той. Запалва се по рок музиката по време на бунтарския си период.

Отец Серафим за вярата и семейство

Завършва две висши - психология и музикална педагогика. "Не можех да се реализирам в техните сфери и работех в складове години наред. В личен план бях самотен в продължение на 10 години. Една вечер се прибрах през нощта от работа, майка ми ме чакаше за вечеря. Споделих, че не виждам бъдеще пред себе си. Бях се дефинирал като християнин. Тя ме посъветва да започна курс за свещеници. Това бяха две прекрасни години. Месец преди завършването срещнах съпругата си Яна. По-малко от два месеца по-късно се венчахме. През тази година се сдобихме с дъщеря - Теодора, още едно чудо", споделя отец Борис. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.