Хората продължават да се оплакват от кражби, купчини боклуци и миризми

Поредно недоволство срещу незаконните постройки в столичния квартал „Захарна фабрика”. Хората, които живеят в района, продължават да се оплакват от кражби, купчини боклуци и миризми от палене на гуми за отопление. Неотдавна стана ясно, че е издадена заповед за събаряне на въпросните постройки.

„Главните проблеми са денонощната музика, супер мръсен въздух, защото се горят гуми и кабели, мирише отвратително. Има страхотно бунище около гетото. Плъхове разнасят зарази. Реката също е в трагично състояние”, обясни Христина Янкулова.

В квартала има печатница, където е назначена денонощна охрана заради набези. „Неведнъж са крали ток оттам. Има сметка от 20 000 лева”, посочи още тя.

Заради незаконността на постройките, те нямат административен адрес и не могат да се присъединят към мрежата за ток и вода по легален начин. „Гетото се намира над централния водопровод, вързали са се директно за него и за да не замръзват чешмите през зимата, непрестанно текат”, уточни Янкулова.

Жителите на квартала имат съмнения, че в него идват и педофили. „Подозираме две коли. Опитахме се да подадем сигнал в полицията. Двама възрастни господа взимат деца. Предполагаме, че става със съгласието на родителите. Част от обитателите на къщичките казват, че това са педофили”, обясни жена.

Кметът на Район „Илинден” Иван Божилов също коментира, че до него са достигали сигнали за педофили и информацията е подадена до 3 РУ. Относно събарянето на постройките той поясни, че има рамково споразумение. „Главният архитект на София има възможност да влезе и да събаря”, добави кметът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.