Светинята беше посрещната в столичния храм „Света Марина”

Мощи на Свети Георги пристигнаха у нас за поклонение. Част от десницата на светеца се пази в храм в град Нигрита, Северна Гърция. Идването на светинята у нас става по инициатива на Църногорския манастир.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Чудотворните мощи на св. Георги идват у нас

Мощите бяха посрещнати в столичния храм „Света Марина”, откъдето тръгна литийно шествие до църквата „Света София”. Там светинята ще остане за поклонение два дни, а при нужда храмът ще бъде отворен денонощно.

"Тази светния не случайно идва при нас, светиите отиват там, където хората ги почитат с вяра и сърце. И това е много важно - да се помолим с всичката си душа, вяра и сърце", казва отец Герасим Йорданов. 

"Радваме се, че сме с вас, за да ви предадем радостта и благодатта на Свети Георги чрез тези мощи, които държим в момента. Защото Св. Георги е един общ светец на всички. Не само за християните, а и за мюсюлманите. Този велик светец, когото всички обичат и се обръщат молитвено към него, го носим във вашата държава, за да може хората да приемат от благодатта от светеца", заяви митрополитът на Серес и Нигрита. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.