Тя е отправена към приятел на изчезналия през 2020 г. Янек Миланов

Присъда от една година затвор постанови Окръжният съд в Кюстендил за Васил Капланов, известен като Каплата. Неговото име нашумя в публичното пространство около изчезването на Янек Миланов от Дупница през юли 2020 г. Тогава Миланов и Капланов се срещнали, за да уреждат лични взаимоотношения, а след това Янек изчезна и до ден днешен няма никаква следа от него.

Една година в търсене на Янек: Близки и приятели палят свещи в знак, че не е забравен

Последва много силен обществен отзвук, като Капланов на няколко пъти беше задържан за други престъпления. Връзка с изчезването на Миланов полиция и прокуратура на този етап не успяха да докажат.

Капланов обаче беше осъден заради заплаха за убийство, отправена към Димитър Недев и семейството му. Недев е приятел на изчезналия Янек Миланов. „Заплахата беше, че децата ми ще останат сираци. Имаше хора около него, които казаха, че много ми се радват, и че скоро ще ме посетят. Денонощно сме с полицейска охрана, със съпругата, с децата - навсякъде сме с тях, макар, че това не му пречи. Напоследък той си кара постоянно по нас, по патрулките, то са пуснати докладни от органите на МВР, които ни пазят. Знам на какво е способен човекът и всичко е въпрос на време, защото като гледам той как действа, той така е действал и с Янек Миланов”, коментира заплашваният мъж.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.