Коментират продуцентът Виктор Димчев и адвокат Михаил Екимджиев

Какви са версиите за взрива срещу кортежа на главния прокурор. По темата спориха продуцентът Виктор Димчев и адвокат Михаил Екимджиев.

„Ако това би било инсценировка, би било световен прецедент. Не си спомням някой да е инсценирал, в присъствието на семейството си, взрив. Звучи налудничаво да имат подобни съмнения”, заяви в предаването „Здравей, България” продуцентът Виктор Димчев.

„Хората, които вкараха тезата за инсценировка, са същите, които преди няколко години развиваха тезата, че заради един отвинтен болт на автомобил, някой иска да направи атентат срещу Лозан Панов”, коментира Димчев.

Гешев с първи коментар след опита за покушение

 Според него интерес от взрива има мафията.

„Мафията, срещу която стои главния прокурор и на която пречи да направи някой свой тарикатлък в изпълнителната власт”, каза Димчев. „Не ги виждаме, защото част от хората, срещу които се бори Иван Гешев, седят близо до властта в момента и управляват държавата. Нормално е да не чуваме техните имена”, каза Димчев.

Според адвокат Екимджиев нито една версия не може да бъде изключена.

Какво откриха следователите на мястото на атентата срещу Гешев (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Нито версията за опит за истински атентат, нито за опит за сплашване, нито за инсценировка. Възмутен съм, че някакви набедени говорители на Гешев и статуквото от вчера се опитват да ни убедят, че нямаме право да се съмняваме в това, което ни се поднася от прокуратурата. Те в момента са единствените господари на процесуалната истина. Г-н Гешев е показал в последно време артистично отношение към истината и склонност към водевила. И г-н Димчев има творческо отношение към истината”, отговори адвокат Екимджиев.

Той вижда в случая „твърде много случайности”.

„Случайно точно този ден Иван Гешев е с брониран автомобил, случайно точно този ден пътува със семейството си, ако е вярно. Случайно взривът, който е с 3 кг тротилов еквивалент, не е оставил дори дупка, каквито има по нашите пътища. Взривът е поставен така, че да не застраши колата”, коментира адвокат Екимджиев.

Той има съмнение и във версиите за следите по колата.

„Първо нямаше никакви следи по колата. 24 часа по-късно се появи сачма от колата, която не е деформирана. Според експерти няма как да се получи”, заяви Екимджиев. „Сарафов е ангажиран само да ни убеждава – атентат, атентат, атентат, убийство, убийсто”, коментира адвокатът.

„Всичко ми прилича на нескопосан полицейски сценарий. Зле замислен, зле изпълнен и подценяваш интелектът и информираността на публиката”, каза Екимджиев. Той призова прокуратурата да покани чужди експерти.

Според Виктор Димчев това звучи и по-обидно от ситуацията с атентата. „Не мога да си представя, че един човек може да гледа по подобен начин на човешкия живот”, каза Димчев.

Повече вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.