И тази година то се провежда в Бугас

Започна изложението на цветя  „Флора 2023”  в Бургас. И тази година то събра стотици флористи, търговци, гости и туристи.

„Стартираме с прекрасни презентации на флористи от България и от чужбина. Гостува ни унгарски топ флорист, който ще демонстрира най-новите тенденции в украсата на сватбената маса”, разказа Мирослава Аргирова, домакин на изложението.

Гостите на фестивала могат да видят живи растения, съчетани с метал, изкуствени влакна и дърво, както и цветя с текстил.

„Флористиката винаги се диктува също от модата. Цветовете, цветовата гама всяка година имат цвят, който е характерен в модата. В момента е много актуално използването на всякакви натурални треви, растения, съчетаване на боядисани цветя ”, обясни флористката Нина Харанге.

Сред посетителите има и такива, които търсят  градински  аксесоари, украси и инструменти за поддържане на градината .

„Обясняваме на хората и как се гледат цветята, колко време цъфтят, за какво място са предназначени, за сянка, за слънце, какво условия харесват”, допълни Силвия Дряновска, производител.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.