Продължават и масовите проверки на полицията

Засилен трафик по пътищата в цялата страна има в последния почивен ден от Гергьовденските празници. В София традиционно най-натоварени са входните пътни артерии, а именно булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, „Цар Борис III“, както и Околовръстният път и Северната скоростна тангента, съобщиха от МВР. В страната е натоварено движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". 

Ремонти затрудняват движението по ключови пътища на страната. Конкретно на автомагистрала „Тракия“ ремонти има на 20-ти, на 40-ти и на 120-и километър. Скоростта е ограничена на 70 километра в час при 346-ти километър на "Тракия", както и при 420-ти километър на „Хемус“.

В същото време продължават масовите проверки на полицията. Следи се за хора, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици.

Към обяд на входа на София трафикът бе интензивен, но нямаше задръстване.

Заради смяна на част от мантинелите движението по АМ „Тракия” в участъка от 120 до 135 км в двете посоки е поетапно в една лента, има пътни знаци. Също на „Тракия” движението в участъка от 346 до 349 км в посока София заради частични ремонти на асфалта има ограничение на аварийната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по АМ „Хемус” към София от 35-ти до 33-ти км е ограничено само в изпреварващата лента за коли над 3,5 тона и е по двете активни ленти. Заради изграждането на пътна връзка по АМ „Хемус” в участъка от 422 до 423 км движението в посока София е с повишено внимание и скоростта е ограничена до 70 км/ч.

Към 16 часа трафикът по АМ „Струма” в посока София в участъка от Симитли до Благоевград е интензивен, образувала се е към 6 км колона от автомобили, като от страна на МВР са предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване.

Край Симитли на главен път Е-79 също традиционно се образуват тапи на мястото, където колоната от Гърция се слива с идващите от Банско и Разлог. Към обяд струпванията на автомобилите са краткосрочни. На граничните пунктове с Гърция шофьори разказаха, че въобще не се е чакало.

На ГКПП – Капитан Андреево, „Дунав мост” 1, „Дунав мост” 2, Русе и Калотина няма натоварване и опашки от автомобили, уверяват от полицията.

От 0.00 часа до 15.30 часа в България са възникнали общо 49 катастрофи, от които 15 тежки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.