По думите й сега въобще не се говори за доброто

„В Австралия добродетелите се изучават в час, в Канада също се въведе подобно обучение. Изучават се и в живота, през примера. Има една енергия в този свят, която има своите правила. Когато я нарушаваме постоянно и постоянно вървим в обратна посока, няма начин да не страдаме от загуби и агресия”. Това заяви певицата Диана Дафова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, известна като втория космически глас на България – след песента на Валя Балканска „Излел е Делю хайдутин”. Записът на Дафова и сега е на сайта на НАСА. Повод за думите й са двете смъртоносни срелби в Сърбия сред младежи и поредната катастрофа с жертви в София.

Повдигнаха обвинение на младия шофьор, помел двама пешеходци в София (ОБЗОР)

„Почти не се говори за ценности, те се смятат за архаично понятие. Ако един човек е добродетелен, той се смята за наивник, малко неадекватен на времето. Преди 18-19 години аз и още 10 жени създадохме сдружение с идеята да въведем в училищата като основен предмет изучаване на добродетели. Срещнах се със съпругата на тогавашния президент Георги Първанов – Зорка, направихме малки стъпки, но идеята не се реализира”, обясни Дафова.

От днес: Пред всяко училище в Сърбия ще има полицейски патрул

По думите й сега въобще не се говори за доброто, не се говори ние като човешки същества какви принципи да следваме. „Има коренна промяна в начина ни на живот след пандемия, война, отчуждение и постоянно насаждана агресия във всички сфери на живота, измамност, липса на възможност за перспективно мислене и правене на планове. Несигурност и буквално – страх. Страхът е обратното на любовта”, каза Дафова, чийто глас през 1998 г. бе изпратен в Космоса чрез совалката „Колумбия”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook