Водачът е бил с над 2 промила алкохол в кръвта, по неофициална информация на NOVA

Тир с шофьор, употребил алкохол, се обърна на пътя Велико Търново-Русе, между селата Самоводене и Поликраище. Водачът е откаран във великотърновската болница, а движението беше временно ограничено. По информация на NOVA мъжът зад волана е бил с над 2 промила алкохол в кръвта. Карал е 30 тона въглища, които са се разсипали. Инцидентът е станал на път в близост до училище.

Тир се обърна на пътя Велико Търново - Русе, шофьорът е в болница (СНИМКИ)

Местните споделят, че отсечката е много натоварена и там постоянно стават злополуки. Хората  настояват за мерки за обезопасяването му, като например ограничение на движението и пренасочване на тежкотоварните автомобили към магистралата. От отговор на въпрос в парламента стана ясно, че нов път може да започне да се строи през 2024 г.

Кметът на Поликраище Марин Тодоранов призова депутатите да финансират пътя Велико Търново-Русе, откъдето преминавали по около 15 000 превозни средства на денонощие.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.