19-годишният шофьор, предизвикал катастрофата, е под охрана в болницата

19-годишен шофьор от Белово се удари челно в лека кола, управлявана от 28-годишна жена от село Ковачево. Катастрофата е станала на пътя Пазарджик-Белово, в района до село Лозен. След удара на място загинал единият спътник на 19-годишния – мъж на 29 години от неговото село.

В болница са транспортирани младият шофьор и другият спътник - на 15 години, който седял на мястото до водача. Непълнолетното момче е в тежко състояние.

Пешеходец е с опасност за живота след катастрофа в Стара Загора

Пътниците от другата кола - 47-годишна жена, 12-годишно момче и дете на 1 година и 10 месеца - всичките от село Ковачево, също са в болница.

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. Взети са им и кръвни проби. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ-Септември. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. 19-годишният шофьор е задържан и е под полицейска охрана в МБАЛ-Пазарджик.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.