По думите ѝ електорално това е убийствен запис

Първи депутат напусна групата на ПП-ДБ. Радостин Василев огласи запис от заседание на националния съвет на „Продължаваме промяната”. Все още ли е възможен кабинет с втория мандат? Коментар на политолога Татяна Буруджиева.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА: Радостин Василев пусна запис, опонентите му отговориха (ОБЗОР)

„Скандалът е огромен и нямам съмнение, че тази атака ще се отрази или има за цел да се отрази върху това дали да има правителство или не”, коментира Буруджиева. По думите ѝ по друг начин вече ще се договаря правителството.

ОКОНЧАТЕЛНО: Депутатите решиха да има механизъм за контрол върху главния прокурор

„Този запис може да бъде оприличен единствено на онзи с „порциите”. Електорално това е убийствен запис", посочи още тя. Татяна Буруджиева все пак прогнозира, че ще има редовен кабинет. 

Относно приетия от депутатите механизъм за контрол върху главния прокурор, Буруджиева коментира, че „когато се бърза, може да се окаже, че работата не е свършена”. На въпрос, защо записът не се е отразил на днешното гласуване, тя посочи: „Специално по законодателната програма, включително рамката на бюджета, нямам съмнение, че те могат да постигнат мнозинство и да приемат необходимото законодателство”.

Повече гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.