Служители на ГДБОП му наредиха да се качи в кола на Дирекцията

Служители на ГДБОП задържаха пред входа на БТА Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция в Националния пресклуб на агенцията на тема: „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система”.

Малко преди 14:00 часа служители на ГДБОП наредиха на Христов да се качи в кола на Дирекцията, която го отведе. Той не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде пресконференцията и след това да бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха че трябва да тръгне с тях сега „за разговор” и едва след това ще може да даде пресконференция.

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета”. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Христо Воденов, БТА