Кой е той и колко са пострадалите?

Нов случай на нападение от агресивна порода куче. Скандалният случай е от Пловдив и за него ни сигнализираха зрители на NOVA. Те твърдят, че собственик на питбул го е насъсквал посред нощ да напада и разкъсва други животни на улицата. Като го е правил съвсем умишлено, твърдят жителите на район „Тракия”. По думите им има нападнати други кучета.

Десетки издирват данните на мъжа, за когото се твърди, че злонамерено е насъсквал питбула си да напада домашни кучета, които се отглеждат на територията на старчески дом в „Тракия”.

Свидетел става Атанаска Костова, която се събужда от оглушително скимтене на животно.

„Цялата ситуация се разви между 3:00 и 3:40 сутринта на 1 юни, чу се силно скимтене, като от бой с кучета. Станах на единия прозорец, развиках се. Видях човек с питбул на каишка, който тръгна. Минах от другата страна и го чух, че казва на кучето: „Хвана ли го моето момче”. Завърза го за стълба”, разказва Атанаска Костова.

Тя слиза пред блока. Кучето наистина било с повод.

„Когато се върна, животните тук отново започнаха да лаят. Аз тръгнах към пътеката и го осветих с фенерчето”, разказа Костова. Тя направила снимки на пътеката и всичко е било в кръв.

„Мъжът беше видимо много пиян, залиташе”, каза Костова.

Диана Плачкова обясни, че в дома за възрастни отглеждат три кучета, които са спасени от улицата. Сигнализирали са в полицията за случая.

И други жители на квартала се оплакаха, че мъжът е насъсквал кучето си.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.