„В кабинета „Денков-Габриел” ще има разправии, но няма да са толкова тежки”, смята Славкова

„ Критичният момент в кабинета „Денков-Габриел” ще бъде след 9 месеца. Следващият критичен момент ще бъде след 12 месеца. Ако правителството оцелее при тези две сътресения, то може да изкара и 4 години. Местните избори няма да са критични”. Това заяви социологът Юлий Павлов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според социолога Евелина Славкова двете политически коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си дават сметка, че за някакъв период от време трябва да преглътнат егото си и да използват максимума позитиви за себе си.

„Това не означава, че няма да има разправии, но те няма да са толкова тежки. Всеки трябва да запази своя образ в коалицията. В България всичко временно е много постоянно. Имаме интерес от нещо стабилно, което да не е само привидно”, каза Славкова.

Според Павлов правителството сега е по-стабилно и повече прилича на коалиционно. Славкова смята, че електоратът трябва да бъде възпитан, че в политиката няма категорично „не” и политиците трябва да са по-смирени.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.