Няма от какво да се страхувам, написа още съпредседателят на ПП в профила си във Facebook

Кирил Петков коментира искането на прокуратурата да бъде свален имунитетът му.

“Искането за сваляне на имунитет идва две години, след като прокуратурата обяви, че няма как да разследва Петков за прословутата декларация за гражданството му, тъй като такъв състав на престъпление не съществува в Наказателния кодекс”. До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?". Това написа съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в профила си във Facebook, часове след като прокуратурата предложи на обвинител номер 1 да поиска сваляне на имунитета му. 

"Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече от 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност", пише още Кирил Петков.

И допълва: "За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.