Тя не вярва, че Делян Пеевски би имал влияние извън парламентарната си група

Приключи революцията в политическото пространство и се тръгна към реформи. Опозицията критикува правителството с думата безморално. Щом се сформира такава опозиция, тя е на идеологически принцип. Време е евроатлантиците да отговарят идеологически и да влязат в тази битка. Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

“Дали е свършила кризата, ще видим след месеци. Кабинетът Денков-Габриел показва някои новости - лидерите излязоха на заден план, има синергия между Денков и Габрил. Дори този ротационен механизъм, който в началото изглеждаше като абсурден, вече започна”, каза Андреева.

Запитана дали главният прокурор може да се включи в политиката, тя отговори, че се загуби усещането за правосъдие в обществото. „Всички ставаме свидетели на война за натиск. Говори се за дела-бухалки, дела "на трупчета". Усещането за правосъдие е потопено в момента”, каза Андреева.

Относно избора на Делян Пеевски в Комисията по конституционни въпроси Андреева не вярва, че той би имал такова въздействие извън партийните рамки на ДПС. Тя описа етикирането на партиите и призова да се уважава политическият избор на електората, който е изпратил дадена партия в парламента.

НС реши: Пеевски вече е член на Комисията по конституционни въпроси

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.