Тя коментира и разговорите за конституционна реформа

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи като абсолютно недопустимо връщането на Румен Спецов като шеф на НАП, „имайки предвид фирмите му, за които той дължи данъци към Приходната агенция”.

„След всичко, което беше изнесено като данни, че Спецов е продал фирма с огромни задължения към бюджета и НАП, смятам за абсолютно недопустимо отново да заеме този пост”, каза Атанасова. Тя уточни, че прави личен коментар, без да ангажира парламентарната си група.

Новият кабинет върна Румен Спецов начело на НАП

Относно разговорите за конституционна реформа, Атанасова посочи, че те се водят между ПП-ДБ и ДПС. „Всяка парламентарна група може да номинира, когото пожелае и позицията ни е категорична”, уточни тя.

„Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа - 180 или 160 гласа подкрепа. В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия”, каза още Атанасова.

Напрежение между ДПС и ДБ заради включването на Пеевски в комисията за Конституцията

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС продължи: „Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, за които говори години наред, но никой не е виждал”.

Относно предложенията на ДПС за промени в Конституцията Атанасова коментира, че има въпроси, които ще намерят тяхното одобрение, но има и такива, които категорично няма да подкрепят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС