Високите цени и слабата реколта отказват мнозина да го произвеждат

Домашното сладко вече не е никак евтино удоволствие. То изисква доста продукти, за които сме свикнали в магазина да плащаме солено. За хората, които сами отглеждат плодовете, съдържанието на бурканчетата зависи и от реколтата. Себестойността на сладкото обикновено е трудно да се изчисли. Но човек избягва и да смята, защото накрая може да му се стори по-лесно и евтино да си купи от магазина.

Колко диня може да изядем преди да стане опасна за здравето ни

Радка Христова е от тези, които не се отказват да правят домашно сладко. В двора си тя има от много плодове по малко и така успява да гарантира букет от буркани за деца и внуци. Труд не пести.

Сладкото обаче винаги зависи от реколтата. От ягоди например тази година бурканчета няма да има, защото в градината плодовете поради някаква причина не се появили.

За плодовете Радка може да разчита на богатия си двор, но за някои неща магазинът е неизбежен. И затова, за да има сладко в мазето, в пенсията ѝ от няколко месеца съществува перо „Захар”.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.