Производителите не очакват този вид плод да поскъпне

Дъждовното време създава сериозни предизвикателства за производителите на плодове. Валежите вече сложиха под нулата сметките на черешопроизводителите в Кюстендил и сега стои въпросът къде ще отидат изчисленията на производителите на ябълки.

Ябълковите градини засега радват земеделската душа. Реколтата изглежда много добра, което дава надежди. Непрестанните валежи влияят добре на ябълките, но усложняват растителната защита.

Колко солени излизат сладката тази година? (ВИДЕО)

Засега е трудно да се прогнозира на каква цена ще се продават ябълките от новата реколта. Производителите обаче са сигурни, че чувствително поскъпване при истинския български плод едва ли ще има.

Поне засега изглежда, че годината ще е добра и за сливовите насаждения. В Кюстендилско обаче не бързат да са пълни оптимисти нито за ябълките, нито за сливите, защото преди месец и за черешите изглеждаше, че са налице перфектни условия за реколта. Впоследствие обаче обстоятелствата се промениха.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.