Кои са непредвидените разходи по време на лятната ни почивка?

Паркирането и медицинските услуги по морето са поскъпнали това лято, показа проверка на NOVA в началото на активния сезон по Черноморието. Туристите се оплакват от солени такси, повече платени зони и липса на свободни места за паркиране.

Все повече хотелиери начисляват такса „паркинг” извън цената на нощувките, а непредвидените разходи за туристите растат значително.

ЛЕТНИЯТ СЕЗОН: Има тенденция към увеличаване броя на туристите

Сметката за морето тръгва нагоре още преди да стъпим на плажа. Освен традиционния бюджет - за нощувки, храна, пътуване и плажни принадлежности, трябва да предвидим и други - за паркинг, придвижване в курортите и медицинско обслужване.

И на север и на юг - сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени. Ден паркиране средно ни струва между 12 и 30 лв. За платените зони таксите са между 1 лев и 4 лева на час, а репатрирането с паяк - средно 70 лв.

По-скъпо е и медицинското обслужване по курортите това лято като първичният преглед в частните центрове започва от 90-100 лв.

МОСВ: Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

Колко пъти неочакваните такси могат да оскъпят цената на почивката? Проверката на Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” вижте във видеото.

Очакваме вашите сигнали и предложения за теми на имейла и Facebook страницата на рубриката „На твоя страна”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook