Сред тях има и непълнолетни

Полицията задържа 46 мигранти в къща в софийското село Кокаляне. Сред тях има и непълнолетни. Акцията започна минути преди полунощ. Един от мъжете разказа пред камерата на NOVA, че е от Палестина, а друг - от Сирия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По наша информация къщата, в която са намерени чужденците, е била дадена под наем преди няколко седмици, а собственикът на имота отказа коментар.

Емануил Йорданов: Задържането на мигрантите сочи, че МВР работи

Не е ясно как мигрантите са прекосили граница ни. Полицаите арестуваха нелегалните мигранти и те бяха отведени в 8 РУ.

Бившият МВР министър Емануил Йорданов е категоричен, че превенцията на нелегалната миграция в България не е на добро ниво.

„Множеството успешни задържания показват, че МВР работи. Но в същото време е очевидно, че имаме и проблем и той е с адрес югоизток. Що се отнася за ограничаването, мисля, че трябва да се положат повечко усилия за взаимодействие между държавните органи”, заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

А освен споделени действия, Йорданов предложи и споделена отговорност между институциите.

„Ние виждаме как хората от едно или друго село до границата казват: „Ами ние ги гледаме всеки ден. Отсядат тук”. А къде е местната власт?”, попита Йорданов.

Сега разследването ще трябва да установи как 46-те мъже са се озовали в къщата в Кокаляне и кой е им е помогнал.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook