Има безброй начини да допълните доходите си извън ежедневната си работа

В днешно време винаги е добре да имате малко допълнителни пари в джоба си.

Независимо дали спестявате за голяма покупка или просто искате малко повече финансова сигурност, намирането на начини да печелите допълнителен доход може да бъде невероятно полезно.

За щастие има много налични опции, които могат да ви помогнат да спечелите допълнителни пари, съветват от Изи Кредит.

От продажба на артикули онлайн до предлагане на вашите умения като фрийлансър - има безброй начини да допълните доходите си извън ежедневната си работа. Нека разгледаме пет от тях:

Препродаване

Иска се само малко нюх, за да намерите откъде да поръчате нещо евтино и да го продадете малко по-скъпо. Това е най-старият начин за печелене на пари и вие също можете да го правите. Дали ще поръчвате от други държави или ще купувате от производител на арт-аксесоари, а ще препродавате на кръга от ваши познати - разликата между покупната и продажната цена ще е вашата лична печалба.

Можете да финансирате начинанието си с бърз кредит или със спестени пари, само се уверете, че сте формирали правилно новата цена така, че да има и за погасяване на вноската, и за вас да остава като печалба.

Нова квалификация

Има редица професии, които нямат нужда от образование и практуване в офис, а само от курс и самоинициатива. Такива са различните брокерски услуги. Там работите със знанията си в дадена сфера и печелите комисиона от сключените договори. Може да ви отнеме малко време да се ограмотите в сферата и да развиете мрежата си от контакти, но ако следвате стъпките, на които ви учат, за около 6 месеца ще имате допълнителен доход.

Консултации по вашата специалност 

Без значение в каква сфера работите, имате определен набор от знания и умения, които биха били полезни на всеки, който тепърва навлиза в тази сфера. Определете едно или две неща, в които сте най-добри и взимайте малка консултантска такса от всеки, който се нуждае от обяснение или разяснение. Такива умения са например създаване на формули в Ексел, писане на текстове, изготвяне на план за поръчка на стоки, ценообразуване и т.н.

Франчайз бизнес

Не са малко хората, които работят на трудов договор, но в същото време развиват свой собствен бизнес. От разработване на закусвалня по франчайз модел до малко магазинче за алкохол и цигари - човек спокойно може да е предприемач и служител едновременно.

Имайте предвид, че при франчайз бизнеса има нужда от по-голяма начална инвестиция, но след като колелото се завърти, мястото ще започне да носи печалби.

Продажба на непотребни вещи

Това е най-лесният и бърз начин да спечелите стотина лева - просто се огледайте около вас и вижте колко много вещи не ползвате. Не изпитвайте излишни скруполи и продавайте всички онези малки подаръчета, които сте получили по един или друг повод - статуетки, вазички, канички и т.н., ако не ги ползвате ежедневно.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. Изложените примери могат да доведат до допълнителни данъчи задължения! При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.