Това е 12-тото издание на кампанията

И тази година ще откроим най-важните постижения в опазване на природата и климата у нас. Това е 12-тото издание на кампанията. Акцент се поставя на непримиримите примери за борбеност, отдаденост и постоянство в защитата на природата.

„Това са двигателите в местната общност. Те са хора, които са непримирими, винаги са готови дадат от личното си време. Те работят за кауза. Затова те са във фокуса на вниманието през тази година. Също така искаме да достигнем до цялата страна, до примерите, които всеки един от нас в неговата общност, вижда”, коментира Йорданка Славова, Българска фондация биоразнообразие.

Организаторите на конкурса искат да покажат, че има хора с различни професии, които опазват природата.

„Те може да се преподаватели, могат да имат детски клуб, могат да са учени, но всички те стоят зад опазването на природата и по този начин хората могат да придобият смелост и те самите, ако имат някакви  идеи”, обясни още Йорданка Славова.

„Ако човек е с правилното мислене, уважава околната среда и не подхожда към нея като към един консуматор, не подхожда към нещата като към неща за еднократна употреба и цени най- вече природата, тогава нещата се случват от самосебе си”допълни Александър- Константин Йовчев, експерт  ентомолог.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.