Каква е причината за това и участвал ли е кметът на селото в нападението?

Мъж удря шамари на клиент в заведение в гоцеделчевското село Брезница. На кадри от охранителна камера се вижда как потърпевшият, който видимо не проявява агресия, отнася сериозен брой удари от друг мъж. Той е насърчаван в действията си от трети мъж, за когото се твърди, че е кметът на селото.

Потърпевшият се казва Любен. Пред камерата на NOVA той разказа, че във въпросния ден седнал в заведението и си поръчал ракия.

„Човекът дойде и ме удари, после се върна и пак ме удари”, казва Любен.

Той смята, че причината за агресията е приятелката му. Нападателят не искал Любен да се занимава с въпросната жена. „Но тя ми е приятелка, аз я обичам”, категоричен е Любен.

Той твърди, че проявата на агресия срещу него не е първата. И добавя, че нападателят е „екополицай" - охранявал ливади.

Братът на Любен – Владимир, не може да си обясни тази агресия. „Тук, в центъра да го пребиват… И кметът да гледа и да вика „пери, пери, пери”, разказва Владимир. Той твърди, че агресивният мъж винаги намира за какво да се заяжда, и то не само с брат му.

Любен и Владимир са подали жалба в полицията и прокуратурата.

NOVA се опита да говори с кмета на Брезница. Той обаче заяви, че "не е време да говори" и предпочита да изчака точния момент, за да обясни какво точно се е случило. Очакваме коментар и от мъжа, който раздава шамарите.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.