Това научи NOVA

Втори мигрант е починал след катастрофата на АМ "Тракия". Това научи NOVA. Пострадалите при катастрофата мигранти са настанени в болниците в Ямбол и Сливен. Четирима души са в критично състояние, включително шофьорът.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В джипа, който се обърна в полето на 278 км на магистралата в посока София в събота вечерта са пътували общо 12 души - шофьор и 11 мигранти. Версията е, че претовареният автомобил е спукал гума и така се е озовал в нивата край скоростния път. При инцидента на място загина един от мъжете, които са на възраст между 20 и 25 години и са от Сирия. 

Шофьорът се е опитал да избяга, но е заловен от полицията. Той е бил с документи на временно пребиваващ в страната. Има ЕГН и местожителство в град Стара Загора.

"Установено е, че сирийски гражданин. Роден е през 1998 година. С хуманитарен статут е на временно пребиваващ в страната от месец май тази година", заяви Дойчин Дойчев, районен прокурор на Ямбол.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.