Южната ни съседка се бори с огнената стихия от дни

Пожари в Гърция. Страната ни изпраща екипи на пожарната в помощ на южната ни съседка. Българските огнеборци ще помагат на гръцките си колеги в овладяването на огъня.

Помощта се състои от 70 пожарникари и 15 единици специализирана техника и оборудване. 

Страната ни изпраща екипи на пожарната в помощ на южната ни съседка. Българските огнеборци ще помагат на гръцките си колеги в овладяването на огъня.

Помощта се състои от 70 пожарникари и 15 единици специализирана техника и оборудване. 

Турция помага на Гърция в борбата с пожарите

Вече пети ден продължават да бушуват горските пожари на гръцкия остров Родос. Повече от 200 пожарникари се борят с природната стихия, като малко по-рано местните власти съобщиха, че са пристигнали екипи от Румъния, Словакия и Полша. В същото време, метеоролози очакват температурите в цялата страна да достигнат до 45 градуса и през следващите дни. Мъж, работещ в заведение, е загинал след топлинен удар. 

Властите наложиха нови мерки със справяне с жегите. Шофьорите на градския транспорт ще бъдат задължени да пускат климатици, а исторически обекти в столицата Атина ще бъдат затворени за посетители в най-горещите часове от деня. Сред тях е и Акропола.

"Всички пожарникари ще бъдат локализирани в Солун", заяви гл.комисар Александър Джартов | директор на ГДПБЗН. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook