За кои ивици важи забраната

Заради екстремните горещини в Гърция, властите излязоха с препоръка – без деца на плажовете в часовете между 12 и 17. Това важи за всички плажове в южната ни съседка. Експерти предупредиха, че дори сянката на чадъра и в заведенията не е достатъчно надеждна. 

Призивът на гръцките власти плажовете да останат без деца в следобедните часове общо взето не бяха особено чути от туристите и масово във времето между 12 и 17 часа децата останаха на плажа, разбира се предпочитайки да стоят по-скоро под чадърите на сянка. 

В препоръката си гръцките власти посочват, че е по-добре децата да не са на плажа в най-топлите часове от деня, тъй като силното слънце може да причини внезапна дехидратация.

И след 12 часа обаче плажовете в Офринио останаха пълни с деца, а имаше и семейства които едва сега пристигаха. Срещу слънцето най-често се използваше чадъра, макар и невинаги със съгласието на децата.

И самите гърци разказаха, че не очакват пълно спазване на препоръките за децата. В Гърция захлаждане скоро не се очаква. Толкова продължителна гореща вълна в страната не е отчитана от 1987 година. 

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook