Едно от основните предимства на видеонаблюдението за бизнеса е записът в реално време

Камерите за наблюдение позволяват на бизнеса да намали разходите си, като същевременно защитава активите си. Инсталирайки такава система, всяка компания може да се възползва от редица предимства.

Камери за видеонаблюдение - предотвратете и намалете вероятността от кражба

Като поставите охранителни камери на стратегически места във вашия бизнес, можете да предотвратите вандализъм, кражби с взлом и други сериозни престъпления. Много фирми губят много пари поради такива неща, особено в райони с висока престъпност.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е, че много фирми, които не се занимават с търговия на дребно, също се сблъскват с кражби под формата на кражба на фирмена собственост и кражба на интелектуална собственост. В повечето от тези случаи отговорност носят самите служители. Камери за видеонаблюдение, поставени на стратегически места, могат да възпрат такива служители от изпълнението на техните планове, което води до много по-безопасна работна среда.

Видеонаблюдение в реално време

Едно от основните предимства на видеонаблюдението за бизнеса е видеозаписът в реално време. Традиционно този метод за наблюдение се използва, за да наемете допълнителен човек, който да наблюдава всички кадри в реално време. Но, благодарение на научния напредък, подобно наблюдение може лесно да се извърши от отдалечен компютър, мобилен телефон или таблет.

Полезни доказателства

Записите от камерите за видеонаблюдение са изключително важни, ако престъплението е извършено във или извън вашия офис. Тези материали са ценни не само за установяване и изясняване на лицето, извършило престъплението, но и ако се стигне дотам, за използване в съда като доказателство.

Ето защо наличието на видеонаблюдение във вашите помещения е от полза не само за служителите и имуществото ви.

По-добра продуктивност на служителите

Когато работниците знаят, че шефът им ги гледа, те работят по-бързо, но това не е единствената причина видеонаблюдението да увеличи производителността. Различните отдели също така ще могат да комуникират по-ефективно помежду си.

С тази по-голяма степен на сътрудничество производителността може само да се увеличи. В същото време, тъй като отношенията между работодател и служител са изградени на доверие, внимавайте да не прекалявате с видеокамерите.

Разрешаване на вътрешни бизнес спорове

Независимо от размера на вашия бизнес или офис пространството, което покривате, споровете са неизбежни. Тези спорове могат да възникнат между служители и мениджъри, между служители и вас и така нататък.

Обикновено в такива случаи трябва да разберете какво точно се е объркало, преди нещата да излязат извън контрол. Камерата за видеонаблюдение може да предостави достатъчно доказателства в такива случаи за разрешаване на инцидента чрез осигуряване на справедливо решение.

Намаляване разходите, свързани със сигурността

Видеонаблюдението има и допълнителната полза от намаляването на разходите в сравнение с други традиционни източници. Поставянето на камери за видеонаблюдение в помещенията ще ви струва много по-малко от наемането на денонощен охранителен персонал за стратегически места.

Освен това технологията на камерите за видеонаблюдение непрекъснато се подобрява, което ви позволява да се възползвате от високотехнологичните безжични системи, които заменят старите. Днешните охранителни камери също стават все по-малки и по-малко натрапчиви, като същевременно обещават по-добро качество на изображението, яснота през нощта и по-ниски разходи за поддръжка.

Мониторинг на рискови места

Ако притежавате фабрика, занимаваща се с опасни химикали, например, тогава поставянето на камери за видеонаблюдение не само намалява риска някой да наблюдава физически такива опасни зони, но също така ви позволява да видите мястото в реално време. Камерите за наблюдение могат да бъдат поставени и в опасни за инциденти зони, така че в случай на инцидент веднага да се вземат животоспасяващи мерки.

Защита срещу непредвидени ситуации

Добре проектираното и ефективно разполагане на инфраструктурата за видеонаблюдение във вашата фирма може да осигури 100% защита. Няколко камери работят заедно, за да осигурят предпазна мрежа, която може лесно да бъде проследена от един команден център.

По този начин можете да наблюдавате уязвимите зони, като същевременно гарантирате безопасността на хората под ваш надзор. Мониторингът също така предотвратява човешка грешка от намеса във вашите мерки за сигурност и по този начин предоставя добра причина да ги инсталирате възможно най-скоро.

Можете да откриете служители, които нарушават фирмените правила

Със сигурност във вашата компания има нечестни служители, особено ако имате голяма организация. С помощта на камери за видеонаблюдение можете да ги хванете и да вземете мерки.