Редовният кабинет разкритикува работата на служебното правителство

Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел отвличането на общественото внимание от важните за деня теми. Това заяви бившият служебен премиер Гълъб Донев, който коментира критиките на настоящия министър-председател Николай Денков и министри от кабинета към работата на служебното правителство. 

Денков: От първия ден на кабинета гасим пожари в министерствата, наследени от служебната власт

„За тези два месеца редовното правителство се похвали с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство. Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство“, подчерта Донев. 

Василев: Заварихме хазната на дефицит от 1,2 млрд. лв., сега е на излишък от 500 млн. лв.

Той коментира част от темите, свързани с договорите за поддръжка на пътищата с Агенция „Пътна инфраструктура“, хеликоптерната помощ и бюджета, които бяха засегнати на днешната пресконференция на представители на правителството. „Това са стари проблеми, които служебното правителство реши. Всичко това подлежи на контрол, но предполагам, че за всички тези въпроси ще има отговор от служебните министри“, каза Донев. 

Източник: Десислава Пеева, БТА