„Най-накрая живеем в правова държава”, уточни бившият премиер

Симеон Сакскобургготски с първи коментар, след като неговата дъщеря - Калина, причини катастрофа в Боровец. „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат”, отговори той на въпрос на NOVA за инцидента.

САМО ПО NOVA: Свидетел на катастрофата в Боровец: Тъпчеха Калина Сакскобургготска с кисело мляко


Припомняме, че при маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно Калина отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

„Калина не беше яла”: Служителка на „Царска Бистрица” обясни защо е носила мляко на княгинята

Само в ефира на NOVA наемателят на хотела, на чийто паркинг стана инцидентът, коментира, че Калина е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той посочи още, че е станал свидетел на „опит за манипулиране на резултата от дрегера” – служителка на „Царска Бистрица” носила на Калина 6-8 кисели млека.

Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба

Служителката на „Царска Бистрица” Величка Петрова не отрече да е занесла кисело мляко след инцидента. Но уточни - не било толкова много. „Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека”, допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол.

С над 1,5 промила: Княгиня Калина катастрофира в Боровец

Калина Сакскобургготска е призована във вторник, чрез упълномощен адвокат, да се яви в Областна дирекция на МВР - София, където да ѝ бъде повдигнато обвинение.