Унищожена е значителна част от пътната инфраструктура на страната

Единадесет са вече загиналите в наводненията, причинени от циклона „Даниел” в Гърция. Борбата с последиците от стихията продължава. На практика не е ясен броя на хората, които са в неизвестност. Много граждани подават сигнали, че не могат да се свържат с роднините си. 

Гърция продължава да се бори с щетите след наводненията, причинени от циклона „Даниел”.

Властите в Гърция след наводненията: Най-трудното предстои

На много места продължава евакуацията, като доброволци участват със строителна техника. Властите разпространиха кадри от хеликоптер, за да покажат колко тежко е на места положението. От град Кардица в област Тесалия се виждат само покривите на къщите. В населеното място живеят повече от 40 хиляди души. Съдбата на част от тях не е известна.

Съседните на него населени места бяха евакуирани. В тях има жертви и хора в неизвестност.

Мария Габриел: Следим ситуацията с 30 българи във Волос (ВИДЕО)

Унищожена е значителна част от пътната инфраструктура на страната. Според гръцките медии първоначалните изчисления показват, че щетите са за около 1 млрд. евро.

Магистралата от Солун до Атина е затворена. На една от зоните за почивка продължават да се струпват автобуси, автомобили и тежкотоварни автомобили.

"Имам стока и машини там. Вече са безполезни. Реално трябва да ги изхвърля. Кой ще ме компенсира? Държавата ли? Никой няма да ме компенсира", казва пенсионерът Астериос.

"Водата влезе в сградата. Наводни ни и спря тока, както и водоснабдяването. Нищо нямаме. Евакуираме се, защото не ни остава нищо друго", споделя от своя страна Стела, работничка в частна фирма в Лариса.

Повече гледайте във видеата.