„Не влизайте, всичко ще стане в кръв”, крещял барикадиралия се срещу полицаите

50-годишен мъж простреля двама души в Стара Загора, научи NOVA от свои източници. Нападението е станало през нощта. Единият потърпевш е уцелен в ръката, а другият в корема. Ранените са настанени в болница. Според източници на NOVA те работели във фирма за събиране на дългове. Извършителят се е укривал след стрелбата, която е извършена с незаконно притежавано оръжие - пистолет. Той се барикадирал в цех, научи NOVA.

„Не влизайте, всичко ще стане в кръв", крещял барикадиралия се срещу полицаите. Той искал и да разговаря с медиите. Малко преди 15.00 ч. мъжът беше изведен от сградата. 

Близо три часа индустриалната зона в западната част на Стара Загора бе блокирана, заради барикадиралият се мъж, който заплашваше да използва и оръжие. До тук се стигна, след като Станчо Желязков прострелва двама мъже, които навлезли в имота му.

“Бяха маскирани. Само очите им се виждаха. Като тръгнаха двамата към него - прожекторите изгаснаха. Той във въздуха гръмна един път и те избягаха”, разказа Динка, майка на стрелеца.

За простреляните полицията разбира, след като от болницата подават сигнал. Двамата простреляни са също криминално проявени. След разговор с единия от контактните мъже става ясно, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник.

Снимка: БГНЕС

СЛЕД ЗРЕЛИЩНА АКЦИЯ: Арестуваха барикадирал се в „Люлин” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хора от индустриалната зона, които отказаха да застанат пред камера, споделят, че Станко е имал много дългове към бързи кредити. Имал имоти в индустриалната зона, които разпродавал, за да се издължи. При него постоянно идвали хора от колекторски фирми. Когато полицията идва в дома на мъжа, той заплашил, че ще стреля с пистолета си, който е незаконно притежаван.

Снимка: БГНЕС

„Същият се барикадира и каза, че няма да излезе докато не осъществи контакт с медиите. Лицето е криминално проявено, наркозависимо”, посочи старши комисар Лазар Христов директор на ОД на МВР- Стара Загора.

До намесата на антитерористичния отряд, който пристигна на мястото не се стигна, тъй като психолози на МВР и роднини на мъжа успяха да го убедят да се предаде на полицията. Срещу него е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Двамата мъже, простреляни от барикадиралия се, са в болницата в Стара Загора. Те са докарани в лечебното заведение около полунощ. Единият е с прострелна рана в корема, а другият – е с рана на ръката.

Те са настанени в хирургично отделение. До 5 часа тази сутрин е продължила операцията на ранения в корема. Той е без опасност за живота. На мъжа с рана на ръката е направена превръзка, а най-вероятно ще му бъде направен и гипс, тъй като има раздробени кости в областта на лакътя.

„Пациентът е с огнестрелно нараняване в областта на ръката. Иначе е в кондиция. Пациентът е стабилен, без други наранявания. Обработен е”, заяви д-р Димитър Христов, ортопед.

Хирургът д-р Атанас Димитров подчерта, че само един от пострадалите е в хирургичното отделение. „В добро общо състояние е. няма опасност за живота му. Пациентт е опериран в 1 часа снощи”, подчерта той.

 „Опасност за живота и на двамата пострадали няма. Така наречените щастливи прострелни наранявания. Без засягане на магистрални съдове, жизненоважни органи. Оперирани са и очакваме подобрение”, категоричен е д-р Николай Колев, началник на отделение по хирургия.

Заради създалата се ситуация с барикадиралия се мъж полицията охранява двамата простреляни и не допуска никого до тях. Предстои да бъдат разпитани, за да се изяснят обстоятелствата около случая.