Това е световната ѝ премиера в България

Изложбата „Омагьосаният свят” показва макети на над 15 дракона и 10 великана.  Това е световната ѝ премиера в България. Експозицията може да се види на "Арена София".

„Това, което правим и ще правим до 1 декември е да пренесем децата в реалността, но всъщност създавайки един приказен свят за тях с историята на митични същества като драконите и съответно с интересните и вълшебни умения на великаните, които този път им правят компания”, разказа организаторът Десислава Монова.

„Лицата на женското сърце“: Изложба за превенция на сърдечното здраве

Всеки от великаните разказва неговата история, как и защо е получил своето име и как е открил своя магичен талант.
„Това е дървото на приказките. То разказва историите на абсолютно всички герои в изложбата. Моят любим е Йово Скомброс, който може да звучи странно на децата, но всъщност е наречен така на старото име на планината „Витоша”. Тази изложба иска да напомни на децата да прекарват повече време в природата”, разказа още Монова.

За дядо Дадо най-интересното е, че заспива по средата на всяка история, която разказва. „Така за съжаление, никога не можем да чуем края, но пък може да си го измислим. Децата могат и да поритат”, допълни организаторката.

Откриха изложба от мозайки, направени от 2 млн. капачки (ВИДЕО)