Не бяха намерени доказателства

Съдът пусна без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Не бяха намерени доказателства, че той е пребил жена си. Напротив - имало данни, че е по-скоро жертва на нейната агресия. Изпълнението бе незабавно.

Три пъти дъщерята на Бисер и Биляна Михайлови звъняла на телефон 112, за да подаде сигнал за домашно насилие, сочат данните по делото. При едно от обажданията твърдяла, че майка ѝ е в безсъзнание, баща ѝ държи нож, а стаята е потънала в кръв.

„Тежестта на доказване в наказателния процес е на плещите на прокуратурата. Съдът няма данни за средна телесна повреда”, коментира адвокатът на Михайлов -Любомир Таков.

Според обвинението, Бисер Михайлов не само пребил съпругата си, но има и реална опасност да го повтори, ако излезе от ареста. Двамата имат брак, живеят задно и е възможно той да повлияе на следващите й показания, аргументираха се от прокуратурата.

Адвокатът Любомир Таков уточни, че очевидно се търси някакъв вид наказание за бащата, за това че пълнолетният Васил Михайлов има неприемливо за обществото поведение. „Не трябва прокурор Бисер Михайлов , неговото семейство, да бъдат държавни отговорни за поведението на  техния пълнолетен син”, каза Таков.

Нито полицаите, отзовали се на сигнала, нито лекарят, прегледал Биляна Михайлова, открили следи от кръв или насилие. Напротив - нараняванията по самия Бисер Михайлов говорели, че по-скоро се е защитавал от агресивното поведение на съпругата си. В показанията си пред разследващите,самата Биляна признала, че тя е била инициатор на ескалацията на напрежението. Според съдът, дори да е паднала и ударила главата си, това вероятно е станало след като съпругът й я блъснал, за да отвърне на нейната агресия.

„Правилно и законосъобразно решение”, коментира Бисер Михайлов, решението на съда.

По-рано през деня съпругата на Бисер Михайлов разказа, че имали семеен скандал, при който тя вероятно била загубила равновесие и това било причина за нейното падане.

Съпругата на прокурора от Перник: Не съм жертва на домашно насилие 

Вчера прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов бе арестуван заради  побой над съпругата му Биляна. Сигналът е подаден 45 минути след полунощ от дъщерята. Прокурорът бе задържан за 72 часа по Закона за МВР.

СЛЕД САМОПРИЗНАНИЯ: 20 месеца затвор за прокурорския син от Перник