Петров казва, че е давал по 10 000 лв. месечно на Теодора Георгиева, тя отрече

Мистериозен сигнал от бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото, до българската и европейската прокуратури. В него се твърди, че Теодора Георгиева, която е представителят на България в екипа на Лаура Кьовеши, е получавала по 10 000 лв. подкуп месечно. Парите, пише Петров, били предавани в ресторанта „Осемте джуджета”. Целта била Георгиева да окаже влияние върху определени разследвания.

От Софийската градска прокуратурата потвърдиха за NOVA, че са получили такъв сигнал. Тепърва обаче ще се проверява кой е подателят и дали почеркът е на Петров.

Самата Теодора Георгиева нарече написаното „пасквил”.

Любена Павлова: Не познавам Петьо Еврото (ВИДЕО)

„Обвиняемото лице, за което се твърди, че е автор на сигнала, е обявено за издирване за извършени от него престъпления. И е в правомощията на българската прокуратура да установи неговото местонахождение и да снеме обяснение по повод на твърденията. Категорично заявявам, че изнесеното е клевета. Свързвам го с дейността на европейската прокуратура и сериозните интереси, които тя засяга със своите разследвания”, заяви Георгиева, български представител в Европрокуратурата.

Петър Петров е в неизвестност от края на май тази година.