Те имаха сблъсъци с полицията, на която се наложи да използва сълзотворен газ, за да ги разпръсне

Двубоят между "Ланс" и "ПСВ Айндховен" (1:1) в Шампионската лига снощи предизвика безредици в центъра на френския град, като според сведенията на местната полиция има 24 леко ранени и задържани за атака на полицейска кола, предаде АФП.

Малко повече от два часа преди началото на мача от третия кръг на Шампионската лига започнаха първите сблъсъци с над 200 ултраси на "ПСВ Айндховен", които бяха в центъра на "Ланс". Те имаха сблъсъци с полицията, на която се наложи да използва сълзотворен газ, за да ги разпръсне, докато те хвърляха факли и ракети.

Нидерландците са били ескортирани от площад "Кантен" към фензона, но част от тях са успели да се измъкнат от кортежа и да се насочат към улица "Виктор Юго", което е предизвикало напрежението. Сблъсъците се случиха в близост да стадион "Феликс Болаер".

На полувремето на мача привържениците на "ПСВ Анйдховен" са започнали да изтръгват и да хвърлят седалки, както и фойерверки към феновете на "Ланс", които пък са отговорили с хвърлянето на бирени чаши, преди да дойде жандармерията.

Префектурата на Па дьо Кале предупреди няколко дни преди мача, че в "Ланс" се очаква да пристигнат около 2000 фена на тима от Айндховен, сред които ще има 500 хулигани. Полицаите са използвали дронове, за да следят централната част на града, за да се гарантира сигурността на гражданите.

Източник: БНР